top of page

KWINTEN VANDEWEYER

Kinesitherapeut & zaakvoerder

Kwinten studeert af als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2011. Een diploma Post Graduaat in de Manuele Therapie volgt een jaar later in 2012. 

Reeds tijdens zijn studiestages kwam hij in aanraking met diverse handletsels en hun specifieke revalidatie. Wat begon als een loutere interesse evolueerde naar een passie en ongekende toewijding binnen dit vakdomein. 

Zijn expertise in de revalidatie van hand, pols en elleboog samen met zijn kennis voor het behandelen en revalideren van brandwonden, maken van hem een unieke therapeut. 

Voor de uitbouw van zijn eigen pratkijk deed hij jarenlang ervaring op binnen een grote groepspraktijk. Doorheen deze jaren volgde hij diverse opleidingen om zich nog meer te specialiseren in handletsels en hun specifieke revalidaties.

In oktober 2023 richt hij zijn eigen praktijk HPE op. De praktijk staat voor een warme omgeving waarin hij doelgericht met de patiënt aan de slag gaat. De patiënt staat centraal. Manuele therapie in combinatie met actieve oefentherapie vormen de sleutel van een succesvolle revalidatie. 

Kwinten staat bekend om zijn rustig en empathisch karakter. Iedere stap in het vooropgestelde schema zal door hem goed aan de patiënt uitgelegd worden. Hij gaat zeer minutieus en zorgzaam te werk, opdat een optimale revalidatie gegarandeerd moet blijven. 

Naast de praktijk heeft Kwinten zijn handen vol met zijn twee dames; partner Michelle en dochter Esmée. Verder is hij ook een hobbysporter en lid van de wielerploeg 'de Chouffetrappers'. 

WhatsApp Image 2023-12-08 at 13.47_edited.jpg

Afspraak maken?

0495 60 25 82

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page